Comments are off for this post

Izborni sabor Jugoistočne evropske unije Hrišćanske adventističke crkve

Delegati na Izbornom saboru Jugoistočne evropske unije Hrišćanske adventističke crkve, održanom od 9. do 11. maja u Beogradu, izabrali su novo vođstvo Crkve u narednom petogodišnjem periodu. Dužnost predsednika Unije povjerena je pastoru Draganu Grujičiću, dužnost sekretara Unije pastoru Želimiru Staniću, a službu blagajnika Unije vršiće Jelena Pavlović.

Delegati na ovom saboru došli su iz četiri države u kojima organizaciono djeluje Jugoistočna evropska unija Hrišćanske adventističke crkve: Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Službeni gosti sabora bili su predsednik i blagajnik Trans-evropskog odeljenja Generalne konferencije (TED): pastor Rafat Kamal i Nenad Jepuranović. Poseban gost ovog sabora bio je penzionisani pastor i dugogodišnji službenik Generalne konferencije Nikola Satelmajer koji služi kao savjetnik za rad vođa i propovjednika na našim prostorima.

Rad sabora započeo je molitvom i obraćanjem predsednika Rafata Kamala koji je uputio duhovnu poruku okupljenim delegatima.

Iscrpan izveštaj o radu i djelovanju Crkve na području Unije dao je dosadašnji predsjednik Đorđe Trajkovski, podsjetivši delegate na mnoštvo aktivnosti u koje su bile uključene lokalne crkve, oblasti, službe i institucije Crkve. Nakon izglasavanja izvještaja pristupilo se biranju odbora koji će razmatrati izbor službenika Unije za naredni petogodišnji period.

Prisutni delegati su zatim mogli da poslušaju korisne savjete Nikole Satelmajera o važnosti Biblije u svakodnevnom životu vjernika i Crkve kao zajednice Božjeg naroda.

Tokom rada Odbora za naimenovanje, vođenje Sabora preuzeo je dosadašnji sekretar Unije pastor Igor Bosnić koji je iznio na usvajanje izmjene Ustava i Statuta crkve, a zatim se pristupilo razmatranju važnih tema za rad i život Crkve.

Odbor za naimenovanje iznio je okupljenim delegatima predlog službenika Unije u narednom petogodišnjem periodu koji su delegati zatim izglasali. Dužnost predsjednika Unije povjerena je pastoru Draganu Grujičiću, dužnost sekretara Unije pastoru Želimiru Staniću, a službu blagajnika Unije vršiće Jelena Pavlović.

Pastor Đorđe Trajkovski obratio se okupljenim delegatima i izrazio svoju zahvalnost njima i Bogu na ukazanom povjerenju u prethodnih deset godina službe i poželio novoizabranim službenicima da ih Bog vodi u donošenju mudrih odluka. Nakon njega, delegatima se obratio novoizabrani predsjednik Dragan Grujičić koji je ukratko iznio svoje želje i nade da će Bog blagosloviti napore za razvijanje Božjeg djela i napredak Crkve tokom sledećih pet godina.

Zasijedanje Sabora je završeno riječima zahvalnosti koje je predsednik TED-a Rafat Kamal uputio Đorđu Trajkovskom, Igor Bosniću i Slađani Grozdić koji su predvodili Uniju tokom proteklog perioda.

U subotu, 11. maja održan je svečani dio Sabora u Kombank dvorani u Beogradu gdje se na bogosluženju okupilo blizu 1000 vjernika. Uz poruke iz Božje riječi i raznovrstan muzički program vjernici Crkve, koji su ovom prilikom došli iz različitih krajeva, odali su hvalu Bogu za brigovodstvo i uputili molitvu za vođstvo Unije u narednom periodu.

Preuzmite fotografije u visokoj rezoluciji na linku https://ln.sync.com/…/swbmk9xq-sw9hvvns-2swaiwkv-tviknpf8

Izvor: www.adventisti.net

Comments are closed.