U svakom narodu imamo neke običaje. Posebno ćemo se osvrnuti na običaje koje imaju ljudi koji danas žive na Balkanu. Odakle potiču naši preci, kakve su nam običaje ostavili i odakle tolike razlike na tako malom prostoru? Kako se suočiti sa svim običajima koji su prisutni u našoj kulturi? Četvrto predavanje iz serije “Suočavanja”, pastora […]

Dalje

Suočavanje sa strahom

Svaki čovjek je osjetio strah. Neki su ovu emociju nazvali, oštećenom emocijom, emocijom koja nam stvara bol, nesigurnost. Da li ima dobrih i loših strahova? Kako da se suočimo sa ovom emocijom? Treće predavanje iz serije “Suočavanja”, daje nam odgovore na ova pitanja.

Dalje

Suočavanje sa zavisnošću

Čovjekovo raspoloženje je poput nestabilnih vremenskih prilika. Međutim, ono što je najstabilnije u našem životu su navike. Njih je najteže promijeniti, bez obzira da li su dobre ili loše. Ovo razmišljanje je posvećeno zavisnošću, kao ekstremnom obliku naše loše navike. Ona šteti i zavisniku, njegovoj porodici, prijateljima i okolini. Kako se suočiti sa njom?

Dalje

Suočavanje sa krizom

Svi se mi suočavamo sa raznim krizama u životu. Najčešće se kriza definiše kao trenutak preokreta u našem životu. Nekada prolazimo kao pojedinci kroz krize, a nekada su to kolektivne krize. Kako da se nosimo sa njima, poslušajmo u prvom razmišljanju iz serije “Suočavanja”, pastora Milenka Tanurdžića.

Dalje