Razotkrivanje Antihrista

Šta je za vas Antihrist? Sistem, ličnost ili mjesto? Riječ Antihrist pojavljuje se u Bibliji samo četiri puta i uvijek u spisima apostola Jovana. Šta znači riječ Antihrist i koga predstavlja, pogledajmo u petoj emisiji dokumentarne serije ” Tajne Biblije”.

Dalje

Kovčeg zavjeta

Poslije izlaska Izrailjaca iz Misira, Bog želi da bude što bliži sa svojim narodom i Mojsiju daje zapovijest: “I neka mi načine svetinju da među njima nastavam” 2. Mojsijeva 25, 8. Bog im daje plan, sliku kako treba da izgleda Svetinja, koja se sastojala iz tri dijela, trijem, svetinja i svetinja nad svetinjama. U trećem […]

Dalje

Nevjerovatna proročanstva

Oko 30% onog što je zapisano u Bibliji čine proročanstva. Da li su se ta proročanstva ispunila, imamo li istorijske dokaze? Šta su pisali istoričari koji su bili Hristovi savremenici? Koliko je proročanstava ispunjeno u Njegovom životu?  

Dalje

Porijeklo zla

Možda jedno od najčešće postavljenih pitanja je: Ako je Bog dobar, zašto ne zaustavi zlo i spriječi patnju koja se dešava na ovom svijetu? Ovo proučavanje je podijeljeno u tri dijela: porijeklo zla, prevazilaženje zla i kraj zla.  

Dalje